Templom, enteriőr nélkül

Templom, enteriőr nélkül

Az emberiség régóta próbálja kifürkészni az egek titkait, de sajnos mindig csak részleteket láthatunk a teljes képből.

Itt a nagyhét! Ha böjtölsz vagy a tisztítókúrád közepén tartasz, nem szeretnélek éttermi enteriőrökkel kísértésbe ejteni, de egy szemet gyönyörködtető és elgondolkodtató projekttel mindenképpen megkínálnálak.

Nyugat Európában egyre több a magára hagyott elmagányosodott templom. Vannak olyanok amiket újra hasznosítottak: gyakran éttermek, magán lakások, könyvtárak szerepét töltik be impozáns tereikkel. De minek akkor egy újabb templom Belgiumba?

Nos, ez csak egy „templomnak látszó objektum”, ami nagyon sok kérdést vet fel a szemlélőben. A transzparens műalkotást belga építészek Pieterjan Gijs és Arnout Van Vaerenbergh hozták létre Z33 formáció közreműködésével. A 10 méteres építmény 2000 acéllemez felhasználásával készült. A projekt neve „Reading between the Lines” azaz „Olvasni a sorok között”, és ezt te magad is megteheted.

Bár ebben a “templomban” nincsen se oltár, se pap, mégis a lemenő nap sugarait nézve könnyen az az érzésed támadhat, hogy a Teremtés itt is jelen van. A templomoknak általában jó az akusztikája, itt viszont hangod tova száll, de mégis meghallgatásra találhat. Falfreskók helyett pedig, a látvány követi az évszakok és napszakok változásait. Ez az enteriőr exteriőrje.

Templom, enteriőr nélkül

Templom, enteriőr nélkül

Templom, enteriőr nélkül

Templom, enteriőr nélkül

Templom, enteriőr nélkül

Fotók: Kristof Vrancken/Z33