Egy igazi ölelés - a szófától

Ölelés szófa kanapé

Felújított villa nappalija

Felújított villa enteriőr nappali

Még több cikk >>>

Lakberendezés - nappali bútorok, szekrény ötletek, nappali bútor megoldások otthonra

"Ha azt kérdezed, szeretnék-e tovább élni az emberek emlékezetében, azt válaszolom, hogy inkább a saját nappalimban szeretnék tovább élni." (Woody Allen)

Ha te is a nappalidban szeretnél élni, akkor érdemes ezt a helyiséget úgy kialakítanod, hogy nyugodt, békés érzetet keltsen. Legjobb, ha már a tervezés során figyelembe tudod venni ezeket a szempontokat. Modern lakásokban ugyanis a nappali már nem - négy fal által határolt - külön szoba, bejárati ajtóval, ablakkal meg esetleg kijárattal a teraszra vagy erkélyre, hanem inkább a közösségi tér, ahol a lakásban mozgó családtagok összefutnak. A modern lakások többségében a konyha és étkező közvetlenül a nappaliból nyílik, vagy egy légtérben van vele. Ezzel is erősítve azt az érzetet, hogy a konyhában vacsorát készítő férj, a nappaliban focimeccset néző feleség (vagy fordítva?), esetleg az étkező világításánál olvasó nagyszülő vagy az egész teret beszaladgáló gyerekek eltérő tevékenységük ellenére egy közösséget alkotnak.

Emellett sokan szeretjük, ha a nappalinkba ömlik be a fény, ezért az építkezés során nagy ablakfelületeket alakítunk ki. Bajban is vagyunk, a régi nappali szekrénysorok elhelyezésével, hiszen míg a szobaszerű nappaliban legalább két hosszabb falfelület várta a nappali bútorok érkezését, addig a közös térben már aligha találunk olyan összefüggő falat, ami nappali szekrénysor elemeket szeretne maga elé. A bútor a lakberendezés fontos kelléke. A modern nappali berendezése azonban nem könnyű feladat pár régi nappali szekrény felhasználásával. Néhány polc, dekoráció, képek a falra - inkább ezeket kívánnák a falak maguknak. Persze bizonyos nappali bútorok azért eléjük tolhatók. Az otthon-lakberendezés lapjain megtalálhatóak a modern nappali bútorok minden mennyiségben, hiszen a lakberendezés alapvető eleme a megfelelő bútor kiválasztása.

Nappal a természetes fény világítja be a nappalinkat, de ha leszáll az este, a helység új arcot ölthet. Mennyire más az esti szoba hangulata, ha megfelelően választjuk meg a világítást! A lámpák és fényforrások helye, fényereje és nyalábiránya azon fontos dolgok közé tartozik, amiket a tervezés és lakberendezés során figyelembe kell vennünk. Az otthon-lakberendezés nappali rovatában olyan lakásokat mutatunk be ahol mindezek megvalósultak. Emellett további lakberendezési ötletekkel is szolgálunk.

Amikről itt olvashatsz: nappali ötletek, bútor, bútorok, fotel, kanapé, nappali szekrény, szekrények, nappali bútorok, nappali szekrénysor, berendezés, nappali bútor ötletek, modern bútor, egyéb nappali bútorok, lakberendezés.

Máshol keresd: térelválasztó, falióra, virágtartó, kaspó, váza, dekoráció, kiegészítők, függöny, világítás és minden olyan bútor, ami nem a nappali kelléke.

Ne itt keresd: nappali bútorok áruháza, nappali bútor asztalos, használt nappali bútorok, bútor üzlet, antik nappali bútorok, nappali bútorok gyártása, egyedi nappali bútor készítés.