Kortárs üveg csillár

Kortárs üveg csillár

Bocci újra álmodta a tradicionális csillárt a 28-as névre keresztelt sorozatában.

Bocci egy tervezéssel és gyártással foglalkozó modern “design műhely” Vancouver-ben, ahol szakítottak a szokványos vállalati struktúrákkal. A társaság úgy működik, mint egy kooperatív közösség, amelynek egyaránt tagja a tervező, az építész, a mesterember, de még a nyersanyag beszállító is. Elkötelezettek a kortárs kultúra és a minőség iránt és nem tévesztik szem elől a határidőt sem: igyekeznek az ügyfeleket minél gyorsabban kiszolgálni.

A termék megálmodója Omer Arbel tervező, aki egyben a Bocci kreatív igazgatója is. A 28-as azonban már nem csak álom, az év elején Kölnben az IMM-en is meg lehetett tekinteni. A csillár készítése során egy speciális üvegfúvó technikát használnak, amiben szakaszosan levegőt fújnak be, majd szívnak ki, és emellett időszakosan hevítik majd hűtik az üveg mátrixot. A munka gyümölcsei az egyedi formavilágú “torzó” gömbök. A belső formák 12V-os, 20W-os halogént vagy a 12V-os, 0,25W-os ledeket kapnak. Íme a végeredmény:

Fehérben és matt üveggel:

Kortárs üveg csillár

Kortárs üveg csillár

Azokról sem feledkeztek meg akik színekre vágynak.

Kortárs üveg csillár

Kortárs üveg csillár

Kortárs üveg csillár

Nézzük hogy mutat az enteriőrben!

Kortárs üveg csillár

Na és végül: így fest az exteriőrben.

Kortárs üveg csillár

A “buborékok” felhasználási területe igen széles skálán mozog. Ha étkeződ modern, eklektikus vagy akár romantikus, nem vállalsz nagy kockázatott, amikor ilyet lámpát választasz az asztal fölé. Biztosan be fog simulni a környezetbe a fehér matt változat. Ha a színes változat mellett döntesz, biztos üde színfoltja lesz az enteriőrnek, de ebben az esetben figyelj a színek harmóniájára! A hálószobában kiegészítő világításként alkalmazva meghitt hangulatot varázsolhatsz egy-két befüggesztett színes gömb variációval. A belmagasság remélhetőleg nem fog gondot okozni, hiszen a gyártó különböző hosszúságú koaxális kábellel gyártja a terméket. Ha nyitott szemmel jársz, több középületben is biztosan találkozni fogsz ezekkel a darabokkal, például hotelek előcsarnokaiban, lobbikban, bárokban, éttermekben.