Hotel szoba új arculata

Hotel szoba graffiti

Hogyan lehet egy szokványos alaprajzú és beosztású szállodai szobát egyedivé varázsolni? Nézzük az Au Vieux Panier hotel megoldását!

A “graffiti” görög eredetű szó, amelynek jelentése: feliratok. Mint műfaj, divatjelenség a nyugati világban az 1960-as évektől terjedt el futótűzként. Mára már megtalálható minden nagyvárosban vasutak mellett, metró állomásokon, elhagyatott gyártelepeken, de gyakran köztereken is. Megítélése eltérő; sokan vandalizmusnak vélik, amely csekély mértékben sem hordoz művészi értéket. Nem kell különösebb empátiával rendelkezned ahhoz, hogy belegondoljál, milyen bosszantó egy reggel arra ébredni, hogy a házad, vagy a kapud ki van pingálva. Ezt az ember a magántulajdon durva megsértésének értékeli és kevésbé tudja műalkotásnak tekinteni. Mások szerint az urbánus lét kinevelt művészeiről van szó, akik fellázadnak a városok szürkesége és egyhangúsága ellen. A graffitisek vidám élénk színekkel, ábrákkal próbálják elviselhetőbbé tenni az ottani létet. Ha engem kérdezel, a graffiti profi szinten művelése művészet, ezzel azonban csak ritkán lehet találkozni. A műfajnak egyik elismert alakja Tilt. Az Au Vieux Panier hotel tulajdonosa, Jessica Venediger a francia “graffiti művészt” kérte fel, hogy az egyik szobájukat gondolja újra. Jessica nem vásárolt zsákba macskát, hiszen a múlt évben egy párizsi hotel, a Galerie Celal alagsorának adott új fazont Tilt. De nézzük mit lett a végeredmény az Au Vieux Panier-ben.

Hotel szoba graffiti

Hotel szoba graffiti

Hotel szoba graffiti

Hotel szoba graffiti

Hát ez durva, nem? Az biztos, hogy emellett senki sem megy el szó nélkül, erről beszélni fognak az emberek. A projekthez csatlakozott Tilt néhány barátja: Tober, Grizz, Don Cho. Nagy a kontraszt. A szoba egyik fele fehér, ezzel kifejezve a tisztaságot és a rendet. Ez nagyon jó ellenpontja a szoba másik oldalán elhelyezkedő színes “káosznak”. A munkálatok egy hétig tartottak. A szoba már lefoglalható.

Foto: BigAddict